Natsigate paljastaa mätiä omenoita

Suoraan sanoen minua ketuttaa suunnattomasti. Minua ketuttaa, että joidenkin Perussuomalaisten tai heidän hengenheimolaistensa toilailut halutaan joidenkin tapaa pestä puhtaaksi ja viattomaksi, erehdykseksi, vitseiksi, känniläisiksi toilailuiksi, tietämättömyydeksi, eikä Perussuomalaisissa tunnu olevan halua ottaa selvää kantaa ja rajanvetoa puolueen jäsenten toimintaan.

Eräiden persujen kommentit maahanmuuttajista, seksuaalivähemmistöistä, demokratiasta, väkivallasta, ihmisarvosta ja niin edelleen ovat muutenkin olleet vähän väliä järisyttävää luettavaa. Tämä natsigate Kansallisen vastarinnan hakemusten ympärillä tuntuu aika lailla viimeisiltä niiteiltä. ”Ei sitä lasketa kun se kuului sillon Keskustaan.” ”No se oli humalassa ni se on ihan ok.” ”No ei se lukenut kunnolla niitä sivuja.” (As if.) 

Viimeistä niittiä viedään mielestäni silloin, kun yksi puoleen eduskunta-avustaja ja yksi kunnallisvaltuutettu yrittävät selitellä ja vähätellä ilmeisesti noin vuoden takaisia uusnatsihakemuksiaan pois. Toistaiseksi hakemuksista ei ole tullut esille minkään muun puolueen aktiiveja. Ja kun uusimman tiedon mukaan viime vuonna Pride-iskussa yli 80 ihmistä kaasuttaneista miehistä ainakin yksi oli myös hakenyt Kansallisen vastarinnan jäseneksi, alkaa kuva muodostua.

Kuvitelkaapa, että teette oheisen kuvan kaltaista piirrostehtävää, jossa pitää yhdistää viivoja. Eräiden persujen toilailuja ei voi yksinkertaisesti kuitata mitenkään yksittäistapauksina, median julmuutena, salaliittona tai väärinymmärryksinä. Pisteitä on muodostunu jo niin paljon, että niistä pystyy jo tekemään johtopäätöksiä ja näkemään kokonaiskuvan: Perussuomalaisiin on pesiytynyt suvaitsemattomien mätien omenien joukko, joka uhkaa koko puoluetta.

Ja huomautettakoon, etten nyt ole tuomitsemassa kaikkia perussuomalaisia. En usko todellakaan, että kaikki Perussuomalaisia äänestäneet ja kannattavat ovat uusnatseja. Uskon, että monille perussuomalaisille Kansallisen vastarinnan toiminta ja erinäisten persujen loukkaavat ja kyseenalaiset tolvaukset ovat kiusallisia.

En ole sitä mieltä, että Perussuomalaisia pitäisi puolueena kokonaan nyt tuomita. Mielestäni Perussuomalaisten pitäisi vain tehdä kerralla selväksi mikä heidän puolueessaan on sallittua ja mikä ei, jottei median ja puolueen tarvitse jatkuvasti selvitellä kuka sanoi mitä ja teki mitä ja mitä seuraavaksi tapahtuu ja mikä on puolueen kanta. Tällä hetkellä Perussuomalaiset puolueena antavat aivan liikaa tilaa näille mädille omenoille. Jos haluatte, että mätä leviää, niin siitä vain, ja silloin koko puolue on entistä helpompi tuomita, mutta jos minä olisin perussuomalainen, niin minä kyllä alkaisin ottaa selvää pesäeroa näihin valopäihin, jotka pilkkaavat vähemmistöjä yksinomaan pilkan takia, poseeraavat joukkomurhan alla pyssyjen kanssa Facebookissa ja mukamas puolivahingossa lähettävät hakemuksia uusnatsijärjestöihin.

topiassalonen
Sitoutumaton Helsinki

Helsinkiläistynyt turkulainen, jonka sydäntä lähellä ovat ihmisoikeudet ja ympäristöasiat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu