Topias Salonen

Olli Immonen ei tunnu tietävän mistä puhuu

Olli Immonen kirjoittaa pitkällisesti "vasemmistohegemoniasta", kuinka nykyinen arvoliberalismi, suvaitsevaisuus ja näiden asema yhteiskunnassa ovat tulos siitä, että Neuvostoliiton romahdettua kommunismia havitelleet vasemmistolaiset alkoivat talouden sijaan keskittyä kulttuurin murtamiseen, jotta työväestö saataisiin kannattamaan kommunismia. "Talousbolševismi muuttui kulttuuribolševismiksi, mutta päämäärät pysyivät samana" hän kirjoittaa.

Lyhykäidyssessään Olli Immonen toistaa täysin Yhdysvaltojen oikeistokonservatiivipiireissä syntynyttä salaliittoteoriaa ns. kulttuurimarxismista. Kulttuurimarxismin sijaan hän sanoo sitä "kulttuuribolševismiksi". Kuten Immonenkin, kulttuurimarxilainen salaliittoteoria väittää, että yhteiskunnan liberaalit arvot ovat tietoisesti suunniteltu tuhoamaan perinteinen yhteiskunta, jotta uusi uljas kommunistinen maailmanjärjestys saataisiin aikaan. Ja että yhteiskunnan valtaapitävät tahot ovat osa tätä salaliittoa, ja pyrkivät ohjaamaan kulttuurin kehitystä. Kulttuurimarxilaisesta salaliittoteoriasta on kirjoittanut myös mm. historijoitsia Jussi Jalonen sekä The Guardian.

Kulttuurimarxilaisen salaliittoteorian juuret ovat Yhdysvalloissa. Kylmän sodan takia Yhdysvalloissa vasemmistolaisuuteen viittaavat asiat olivat tabu, ja ihmisiä vainottiin koska heidän epäiltiin olevan kommunisteja. Tästä jäänteenä on, että Yhdysvalloissa vasemmistolaisuutta edelleen yhä käytetään leimakirveenä jolla yritetään kumota toisten kanta. Erityisesti Yhdysvaltalaiset uuskonservatiivit edelleen haluavat suojella oikeistolaista maailmankuvaansa kommunismin vaaroilta.

Mutta maailmassa tapahtuu muutoksia. Kun kommunismi epäonnistui, Neuvostoliitto romahti, jäi kommunistivastainen retoriikka ilman käyttöä. Kulttuurimarxilainen salaliittoteoria on keino ottaa kommunistivastainen retoriikka uudestaan käyttöön. Kommunistit uhkaavat edelleen yhteiskuntaa, mutta tällä kertaa väärän kulttuurin kautta. Siinä missä Immonen itse valittaa "poliitisesta korrektiudesta", hänelle ei ole ongelma yrittää mitätöidä kulttuuriväen arvoliberaalien kantoja ja keskustelua "kulttuuribolševismina".

Ja oikeistokonservatiivit sijoittavat kulttuurimarxilaisella salaliittotoerialla kommuistit sinne, mitä itse vastustaa. Yhtäkkiä seksuaalivähemmistöjen vaatimus tasa-arvosta ei olekaan tasa-arvon vaatimista, vaan "yhteiskunnan tuhoamista". Kun naiset haluavat yhdenvertaista kohtelua, se on kulttuuribolševismia, jonka tarkoituksena on murentaa yhteiskuntaa. Oikeistokonservatiivit yrittivät valjastaa kommunismia vastustaneet ihmiset vastustamaan progressiivisuutta, mm. seksuaalivähemmistöjen ja naisten oikeuksia, ja näiden tasa-arvopyrkimykset esitettiin kommunistien vallankumouspyrkimyksenä.

Tähän salaliittoteoriaan uskominen mahdollistaa sen, että jos mediassa puhutaan suvaitsevaan sävyyn homoseksuaaleista, voi uutisen sivuuttaa osana salaliiton juonta kulttuurin tuhoamiseksi, sen sijaan, että *uutinen kertoisi oikeasta muutoksesta ihmisten arvoissa*. Immosen salaliittoteoria on keino, joka mahdollistaa itselleen kuplan rakentamisen, jossa kieltäydytään uskomasta että maailma ja arvot muuttuvat ympärillä. Kieltäydytään uskomasta, että ihmiset oikeasti voivat kannattaa homojen avio-oikeutta (kuten enemmistö suomalaisista kannattaa jo) ja sukupuolten tasa-arvon takia sellaisenaan, vaan sen taustalla on oikeasti pyrkimys tuhota länsimaiset perinteiset arvot kommunistisen vallankumouksen alta.

Bloginsa lopua kohden Immonen kirjoittaa kuinka "vasemmistohegemoniaa tukevat ajatukset ovat kuitenkin alkaneet huolestuttavaa vauhtia valtavirtaistua liberaalin porvarillisen suvaitsevaisuuden sala-asussa myös Suomessa ennen vahvasti konservatiivipuolueina tunnetuissa kokoomuksessa ja keskustassa." Tässä Immonen osoittaa vähintäänkin huomattavan tietämättämyytensä talouspoliittisen oikeiston poliittisesta historiasta. Liberalismin käsitteeseen suuresti ovat vaikuttaneet mm. filosofit John Locke (1632 - 1704), Thomas Hobbes (1588 - 1679). Talousoikeistossahan hyvin vahvassa roolissa on klassinen liberalismi. Liberalismiin kuuluu ajatus, että valtion ei tule puuttua turhaan ihmisten elämään, ja tämän myöt mm. talouden tulee olla vapaa valtion väliitulosta. Yhdysvaltojen perustuslaki perustuu liberalismille. Silti Immonen esittää, että on vasemmistohegemoniaa kun Kokoomuksen ja Keskustan liberaalit alkavat ajatella klassisen liberalismin mukaisesti.

Ja koska sekä vasemmistossa ja oikeistossa on arvoliberaaleja, yrittää Immonen niputtaa vasemmiston ja oikeiston täysin samaksi joukoksi, joka kannattaa ylikansallisia yrityksiä ja rahan valta. Että ihan oikeasti Vihreät kannattavat kun suuryritykset tuhoavat luontoa niin Suomessa kuin ulkomailla? Että nyt Vasemmisto on on samassa veneessä Kokoomuksen kanssa rahan vallan suhteen?  Poliitikoksi Olli Immonen tuntuu seuraavan varsin vähän politiikkaa.

Loppujen lopuksi Immosen blogissa on kyse yksinkertaisesta asiasta: arvokonservatiivi henkilö vastustaa arvoliberalismia, ei halua että muiden arvot ovat liberaalimpia, ei suostu uskomaan sitä, ja selittää liberaalit arvot pois salaliittona. Ja populismin keinoin yritetään saada toiset vastustamaan arvoliberalismia leimaamalla monta sataa vuotta vanha, talousoikeistonkin ajattelua ohjannut liberaali suvaitsevaisuuden perinne "vasemmistohegemoniaksi".

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Hyvin sanottu. Ei lisättävää.

Sari Haapala

Immosen kannanotto oli tosiaan epäonnistunut, enkä usko että puolueen sisälläkään häntä on liiemmälti kiitelty. Hallitusneuvotteluja käyvän ja varsinkin hallitukseen haluavan puolueen edustajalta odottaisi tässä vaiheessa yhteistyötä ja ihmisten välistä luottamusta sekä sen palauttamista edesauttavia puheenvuoroja, mutta valitettavasti kaikki eivät ole sisäistäneet tätä.

Virpi Loikkanen

Hei. En saanut kuvaani näkymään mobiililla.

Mutta kyllä naurattaa panikointinne.

Suomi siirtyy nyt oikeaan suuntaan.

Työväen ja yrittäjäin suuntaan.

Nykyinen työväki on pienyrittäjät ja pienipalkkaiset.

Virkamies- ja naiskuntaa edustaa sdp. Kansankiusaajia ja suojatyöpaikkalaisia.

Virpi Loikkanen

Hei. En saanut kuvaani näkymään mobiililla.

Mutta kyllä naurattaa panikointinne.

Suomi siirtyy nyt oikeaan suuntaan.

Työväen ja yrittäjäin suuntaan.

Nykyinen työväki on pienyrittäjät ja pienipalkkaiset.

Virkamies- ja naiskuntaa edustaa sdp. Kansankiusaajia ja suojatyöpaikkalaisia.

Käyttäjän jesper kuva
Tero Ruokamo

Itseäni harmittaa tämä punavihreiden ja persujen nokittelu. Se ei ole yhteiskunnallisen tilanteen kannalta strategisesti viisasta. Jos nimittäin todella ajatellaan, että yhteiskunta on vaarassa muuttua kontrolliyhteiskunnaksi, niin uskoakseni tuota kehitystä vastustavia voimia löytyisi molemmista leireistä.

Punavihreissä on paljon anarkismin henkeä, eivätkä he ole mielestäni yleensä mitään "kontrollifriikkejä". Molemmat leirit puolustavat demokratiaa ja vastustavat globalismin demokratian vastaisia piirteitä. En tosin ole aikaani viettänyt Helsingin hipsterikahviloissa, sen paremmin kuin lähiökuppiloissakaan.

Käyttäjän topiassalonen kuva
Topias Salonen

Tämä blogipostaukseni ei siis ollu suunnattu yleisesti Perussuomalaisia kohtaan, vaan nimenomaan Olli Immosen kannanottoa kohtaan.

Luulen, että kun Perussuomalaiset normalisoituvat Keskustan, SDP:n ja Kokoomuksen kaltaiseksi suuremmaksi puolueeksi, kuten näyttää käyvän, niin Perussuomalaisilta alkaa hävitä se jytkyaikojen kohumaine ja sitä aletaan nähdä enemmän ja enemmän kansanomaisena yleispuolueena, jolla on "se oma" negatiivinen maineensa, kuten kaikilla puolueilla on.

Niko Sillanpää

Joonas Konstig vastaa aikalailla tyhjentävästi blogistin olkiukkoon esseessään "Salaliitto nimeltä kulttuurimarxismi" kirjassa "Mitä mieltä Suomessa saa olla" (s. 53-96).

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Kyseisen kirjan kuvauksessa mainitaan vastapuolena myyttinen suvaitsevaisto. Kirjan toimittajana on Timo Vihavainen, joka on käsittääkseni kunnostautunut putinin hallinnon suitsuttajana. Kirjaan on kirjoittanut myös Sarastus-lehden Timo Hännikäinen.

"Kirjoittajien mielestä arvoliberaaliksi itseään kutsuva sivistyneistö, ”suvaitsevaisto”,on luonut oman vastustajansa."

Olkiukkohan tuokin opus näyttäisi olevan.

Toimituksen poiminnat